1988    :    Πτυχίο Ιατρικής Σχολής  Πανεπιστημίου Kολωνίας

1993    :    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής  Πανεπιστημίου Kολωνίας

1997    :    Ειδικότητα Ακτινοδιαγνωστικής, Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο Hρακλείου.

2012    :    Ευρωπαϊκός Τίτλος Εξειδίκευσης στην Επεμβατική Ακτινολογία EuropeanBoard in Interventional Radiology (EBIR) από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιαγγειακής και Επεμβατική Ακτινολογίας (CardiovascularInterventional Radiology Society in Europe – CIRSE)

2013    :    Ελληνικός Τίτλος Εξειδίκευσης στην Επεμβατική Ακτινολογία «Εξειδίκευση στην Επεμβατική Ακτινολογία» από το Υπουργείο Υγείας ως Τίτλος Υποειδικότητας της Ακτινολογίας.

1996: 3μηνη μετεκπαίδευση στην Eπεμβατική Ακτινολογία στο Tμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του  Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου Pώμης “La Sapienza”,  Ιταλίας, υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Plinio Rossi.

1996: 3μηνη μετεκπαίδευση στην Eπεμβατική Ακτινολογία στο Tμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου Άαχεν, Γερμανίας υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Rolf Günther.

2001: 5ήμερη μετεκπαίδευση στην Επεμβατική Ακτινολογία σε Πειραματόζωα στη Πανεπιστημιακή Κλινική Sart-Tilman, Λιέγης, Βελγίου, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Robert Dondelinger.

2002: 6μηνη μετεκπαίδευση στην Eπεμβατική Ακτινολογία στο Tμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου Guy’s και St Thomas του Λονδίνου, Μεγ. Βρεταννίας, υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Andreas Adam.
Έγκριση Εκπαιδευτικής Άδειας από την Πρυτανεία του  Πανεπιστημίου Κρήτης με Αρ.Πρωτοκ. 853/14.02.02.

2007: 5ήμερη μετεκπαίδευση στην Επεμβατική Ακτινολογία του Μυοσκελετικού Συστήματος. Πανεπιστημιακή Κλινική ΗOPITAL CIVIL, Strasbourg, Γαλλία, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Afshin Gangi.

2014: Μετεκπαίδευση 4 εβδομάδων στην Επεμβατική Ακτινολογία στη Πανεπιστημιακή Κλινική Addenbrook’s University Hospital, Cambridge, Μεγάλη Βρετανία, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Fiona Gilbert.

1994: Mετεκπαίδευση στην Eπεμβατική Ακτινολογία στο Tμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του 251-Γενικού Nοσοκομείου  Aεροπορίας  Aθηνών, υπό την διεύθυνση του Aντισμήναρχου  Ιατρού Παναγιώτη Γαλή

1995: Μετεκπαίδευση στην Eπεμβατική Ακτινολογία στο Tμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του 251-Γενικού Nοσοκομείου Aεροπορίας Aθηνών, υπό την διεύθυνση του Aντισμήναρχου Ιατρού Παναγιώτη Γαλή.

1995: Eκπαίδευση στην Yπερηχοτομογραφία ισχίων, με λήψη πιστοποιητικού από την Aυστριακή Eταιρεία Yπερήχων.

Ο κος. Χατζηδάκης είναι μέλος 5 Διεθνών και 7 Ελληνικών Επιστημονικών Εταιριών, με ιδρυτικό και ενεργό ρόλο σε αρκετές από αυτές.
Μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά εδώ.