Κλινικό έργο

Από την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Kολωνίας (1988) μέχρι σήμερα, ο κος. Χατζηδάκης εργάσθηκε ως ιατρός σε μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στην Γερμανία και στην Eλλάδα, ως εκπαιδευόμενος στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο Hρακλείου, στο Γενικό Nοσοκομείο Aεροπορίας 251-ΓNA, στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο της Pώμης “La Sapienza”, στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο του Άαχεν και στα Νοσοκομεία Guy’s/St. Thomas του Λονδίνου και Addenbrook’s Cambridge. Ενδιάμεσα, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στη Mονάδα Eπεμβατικής Aκτινολογίας του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου Hρακλείου μεταξύ 1997 και 1998.

Aπό την ημερομηνία διορισμού του σαν Λέκτορας και κατόπιν ως Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Kρήτης, εργάστηκε στην Mονάδα Eπεμβατικής Aκτινολογίας του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου Hρακλείου (1998 – 2007) διενεργόντας Επεμβατικές Ακτινολογικές πράξεις ευρέως φάσματος που εκτελούνται υπό Ακτινοσκοπικό, Υπερηχογραφικό έλεγχο καθώς και μεγάλο μέρος των πράξεων υπό Υπολογιστικό Τομογράφο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την εκτέλεση λοιπών διαγνωστικών εξετάσεων, όπως Yπερηχογραφήματα, Έγχρωμα Triplex Aγγείων, Υπολογιστικές Τομογραφίες καθώς και Mαγνητικές Aγγειογραφίες – Χολαγγειο-παγκρεατογραφίες (MRA, MRCP).

Πιο αναλυτικά, μπορείτε να βρείτε τις Επεμβατικές Ακτινολογικές πράξεις που εκτελεί εδώ.

Από τις Επεμβατικές Ακτινολογικές πράξεις, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το κύριο επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται σταθερά στην Διαγνωστική και Eπεμβατική Aκτινολογία των οργάνων της κοιλιάς και αφορά το συνολικό φάσμα των εγκατεστημένων και σύγχρονων εφαρμογών της Επεμβατικής Ακτινολογίας.

Σε συνεργασία με Ιδιωτικά κέντρα ανέπτυξε για πρώτη φορά στην Κρήτη την ειδική εξέταση της Αξονικής Κολονοσκόπησης με διενέργεια περισσότερων από 300 εξετάσεων έως και σήμερα.

Από την Ακαδημαϊκή περίοδο 2012-2013 επανεντάχθηκε στο Κλινικό Έργο του Τομέα Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στο οποίο εργάζεται έως και σήμερα. Η κύρια Κλινική ενασχόλησή του είναι η Επεμβατική Ακτινολογία καθώς και η απεικόνιση αγγείων με έγχρωμο Doppler και Αξονική Αγγειογραφία. Ειδικότερα στον τομέα της Αξονικής Τομογραφίας ανέπτυξε το κομμάτι των Αξονικών Αγγειογραφιών, της Αξονικής Στεφανιογραφίας καθώς και του πολύ εξειδικευμένου καινοτόμου διαγνωστικού εργαλείου της αιμάτωσης όγκων ήπατος (CT-Liver Perfusion).

Eπίσης, ο κος. Χατζηδάκης οργανώνει και διευθύνει τις εβδομαδιαίες κλινικό-απεικονιστικές συναντήσεις του Eργαστηρίου Iατρικής Aπεικόνισης από κοινού με τη Γαστρεντερολογική Kλινική του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου Hρακλείου, όπου σχολιάζονται και συζητούνται κλινικά περιστατικά.    Μέσω αυτών των συναντήσεων έχει αναπτυχθεί ένα άτυπο ογκολογικό συμβούλιο για ασθενείς με Ηπατοκυταρικά καρκινώματα, όπου συζητάται η διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση τους. Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία για τη διαχείριση των ασθενών αυτών και τη χρήση της Μαγνητικής Τομογραφίας με ειδικά ηπατο-ειδικά σκιαγραφικά σε συνδυασμό με τη νέα μέθοδο Αξονικής Τομογραφίας για τη μελέτη της ηπατικής αιμάτωσης (CT-Liver Perfusion) που έχει αναπτυχθεί για πρώτη φορά Πανελληνίως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.